Read this post in its original, untranslated format. | Do not show me translations any more.

Alt du trenger å vite om å legge til metadata, merking og organisere klipp fra "kontoen din '

Når du har lastet opp videoklipp til Clipcanvas.com de vil (etter opplasting og transcoding er fullført) umiddelbart vises i "Din konto" klar for merking og prising. Det er her du gjøre klippene klart for publisering ved å koble all nødvendig informasjon til dem, og sende dem for endelig godkjenning.

Klikk på 'Tag klippene (antall klar klipp) "på menyen til venstre under" Salg ", så alle dine upubliserte klipp vises.

Øverst på siden ser du de fem første opplastede klipp, med den første spiller under – klar for tagging. Du kan klikke på noen av de fem for å åpne dem i merking grensesnittet, og også navigere mellom grupper på fem.

Over spille klippet, kan du skrive inn koder. Det følgende er en gjennomgang av tagging siden på Clipcanvas.com.

1) Tagging
Når merking klippene dine er det noen ting du trenger å vite for å maksimere potensialet for salg. Dette er både generelle råd og konkrete råd for www.clipcanvas.com.

Når det gjelder søkemotoren på www.clipcanvas.com, er det viktigste å vite at den bruker en presis søk – betyr det kun viser treff som er 100% lik ordet (e) skrevet i. Dette betyr at hvis du søker for 'biler', vil du ikke få noen treff av fra klipp merket med 'bil' – og vice versa. Hvis man søker i to ord, vil bare klippene med begge ordene merket, vises. Så merking klipp med entall og flertall substantiv (når hensiktsmessig) er avgjørende. Når man beskriver en handling, ofte et verb, er det også viktig at du inkluderer relevante verb tider av det. I utgangspunktet betyr det å inkludere de to variantene som folk sannsynligvis vil søke etter, som gange "og" gå "eller" drive "og kjører".

Ved merking for avgiftsfrie lager opptak, et viktig aspekt, ved siden av de åpenbare i opptakene, er å inkludere ord som kan beskrives som følelser, konsepter eller stemninger. Dette er fordi potensielle kjøpere opptakene ofte etter opptak som kan illustrere en følelse, konsept og humør – uten egentlig å vite nøyaktig hva slags klipp de er ute etter.

Her er noen viktige ting å huske på:

1. Når merking for en royalty free stock opptak markedsplass som Clipcanvas.com, bør fokus være på objekter, handlinger, begrepene og følelser i den aktuelle klippet, og ikke på "hvem" og "når".
  2. De første fem søkeord er de viktigste. Disse første fem må være god og saklig.
  3. Videre er det svært viktig at bare ord som er direkte relevant for klippet er inkludert. Det betyr at alt som ikke er hovedfokus i klippet er utelatt. Dette er selvsagt å gjøre søk-resultatene så presis som mulig.
  4. Footage med positive keywording er mer sannsynlig å selge enn opptak med negative søkeord.
  5. Du bør alltid være ett hundre prosent sikker på at søkeordene du bruker er helt riktige og sanne. Når du starter gjette, vil kvaliteten på keywording vasken raskt, og irritere potensielle kjøpere av klippet.
  6. Når det er mennesker i klipp, husk å beskrive dem så nøyaktig som mulig. Kjønn, alder, rase, farge på hår, øyne osv.

Husk at på Clipcanvas.com det finnes flere andre alternativer i tillegg til søkeord, for eksempel belysning, innramming og kamera håndtering. Dette betyr at ved å velge de rette verdiene i disse kategoriene, gjør søkeord relatert til dette overflødig.

Prøv å se på prosessen det fra perspektivet til kjøperen. Spør deg selv følgende spørsmål: "Ville jeg bli glad for å finne dette klippet hvis jeg søk etter nøkkelordet jeg nettopp skrev i?" Og "Er dette hovedfokus i klippet? '

Vi foreslår at du:

• Tenker alltid som den personen som ønsker å finne klippet
  • Alltid har klippet du er tagging, spiller foran deg
  • Lær hvordan søkemotoren på www.clipcanavas.com fungerer
  • Alltid fokus på det som betyr noe. De objekter, handlinger, konsepter og stemninger direkte knyttet til utklippet
  • Alltid unngå objekter, handlinger, konsepter eller stemninger som ikke er direkte knyttet til utklippet
  • Alltid huske de små, åpenbare ting som kan være lett å glemme
  • Alltid gjøre din egen keywording
  • Har tilgang til en engelsk ordbok mens keywording
  • Alltid være helt presis og nøyaktig i keywording din
  • Inkluder detaljerte sted, og land i landet delen, dersom det er relevant
  • Alltid stavekontroll dine ord

Vi foreslår at du ikke:

• Inkluder objekter, handlinger, konsepter eller stemninger som ikke er direkte og konkret knyttet til klippet
  • Gjett om du ikke kjenner. Bedre å gjøre litt forskning eller sette klippet på laste-hold til du vet sikkert
  • Bruk ord som kan misforstås, som dobbel betydning ord
  • Bruk ironi
  • Gjør din keywording mens i en hast
  • Undervurderer verdien av godt tenkt keywording
  • Inkluder landet og sted hvis det er irrelevant

2) Kategorier
Sjekk boksene som du føler samsvarer med klippene. Det kan være en kategori eller flere kategorier. Når det kommer til datagenererte bilder, bør de bli klassifisert som "Animasjoner" og / eller "Bakgrunn" – og ikke noen av de andre kategoriene.

3) Kamera håndtering
Håndholdt – velg dette når klippet ble tydelig filmet med et håndholdt kamera. Tegn på dette er vanligvis ujevn risting i klippet.

Mixed-andre – velg dette når ingen av de andre valgene passform. Det er ofte klipp som er filmet fra en bil, fly, helikopter etc, med en jib eller kran eller klipp som kombinerer to eller flere av de andre alternativene, som tilt og zoom.

Pan – velg dette hvis kameraet gjør en jevn bevegelse horisontalt.

Statisk – velg dette hvis kameraet er helt stille når filming.

Tilt – velg dette hvis kameraet gjør en jevn bevegelse vertikalt.

Spore – velg dette hvis kameraet fysisk følger objektet blir filmet, og er ikke bare zooming etter det.

Zoom – velg dette hvis kameraet zoomer under hele, eller deler av, klippet.

4) Framing
Extreme close-up – velg dette når segmentet blir filmet er så tett at alle små detaljer på objektet blir filmet er synlig. Dette kan være et menneske øye.

Close-up – velg dette når segment blir filmet er i nærheten slik at du bare ser en liten del av objektet som blir filmet. Dette kan være et ansikt av et menneske.

Medium shot – velg dette når hele objektet blir filmet er ikke i rammen, men er ikke desto mindre godt synlig for hva det er. Dette kan være overkroppen til et menneske.

Long shot – velg dette når hele objektet er synlig i rammen, og du ser det nærliggende området. Dette kan være et menneske fra topp til tå.

Wide shot – velg dette når utformingen er så bredt at alle detaljer er borte, og fokuset er på en større visning. Dette kan være en utsikt over en by fra toppen av en bygning.

Extreme bredt – velg dette når du har et meget bredt syn på noe. Dette kan være et landskap fra en fjelltopp.

5) Pris
Angi prisen du ønsker å ta betalt for klippet. Vi har følgende alternativer; 9 €, 19 €, 29 €, 39 €, € 49, € 59, € 69, € 99, ​​€ 149, € 249, € 319, € 499 og € 849. Vi oppfordrer våre sender video kunstnere til å prise klipp basert på tekniske og estetiske prestasjoner og entydighet av klippet.

6) Dynamics innstillingsmuligheter
Dette er ment å være et alternativ til noen som er i behov av en spesiell følelse av intensitet og bevegelse i sitt arbeid. Er det fortsatt og nesten fotolignende? Eller veldig intense med mye bevegelse og fart? Dette har ofte å gjøre med kameraet håndtering og innramming også. Jo nærmere det er, jo mer intense hver bevegelse vises i klippet.

Lav – velg dette hvis klippet har ingen kamerabevegelser, og det er ingenting, eller nesten ingenting skjer i klippet.

Regular – velg dette når det er regelmessige bevegelse eller kamera håndtering, som folk som går, krusninger i vannet, biler som kjører fra det fjerne etc. I utgangspunktet når det er ikke noe "spesielle" i form av intensitet eller bevegelse.

Høy – velg dette når det er mye bevegelse i klippet, og du "føler" en slags intensitet og energi i klippene. Dette kan bli close-ups av trafikken, en timelapse av folk hastet forbi og generelt klipp hvor det er mye som skjer i klippet.

Extreme – velg dette når klippet er veldig intense og "pumping", og egentlig er like intens som den kunne få.

7) Belysning innstillingsmuligheter
Kunstig – velg dette når belysningen i klippet er kunstig produsert. Dette inkluderer animasjoner, bakgrunner og alle slags inhouse / studio belysning.

Dawn – velg dette når klippet er tydelig filmet i morgen, som regel når du ser skumring eller sola like før, eller etter, være synlig

Dag – velg dette når klippet har en vanlig dag belysning.

Dusk – velg dette når klippene er tydelig filmet på kvelden, som regel når du ser skumring eller sola like før, eller etter, innstilling.

Night – velg dette når klippet er filmet i løpet av natten, og dermed er mørk.

8) Country alternativer
Velg landet klippene ble filmet i, hvis det er av betydning for klippet. Dette er vanligvis hvis plasseringen er av betydning. For eksempel, for klipp fra en by, landemerker, turistattraksjoner og så videre, anbefales det at du velger landet. I for eksempel animasjoner, klipp av skyer flytting eller detaljerte nærbilder, anbefales det at du ikke inkluderer opprinnelseslandet, da dette bare vil forvirre, og kanskje irritere, kunder som søker etter klipp fra bestemte steder i ulike land.

9) For hva slags bruk er dette klippet å bli tilbudt?
Nedenfor klippet som spilles, må du svare på følgende spørsmål; "Har klippet inneholder visuell eller hørbar navn, folk, logoer, varemerker, patentert design eller opphavsrettigheter eller andre former for intellektuell eiendom? '. Dette er å identifisere hvilken type bruk klippet vil bli tilbudt. Det kan være kommersielle eller redaksjonelle, avhenger dette på de valgene du gjør. Dette er for å sikre at alle nødvendige utgivelser har blitt oppnådd dersom klippet skal tilbys for full kommersiell bruk.

Her er noen mer utdypende forklaringer for disse setningene:

"Visuell og hørbar navn" – Ser du noen navn skrevet i noen form eller høre noen navn blir nevnt i noen måte?

'People' – Ser du noen mennesker som er så synlig at de kunne bli gjenkjent av seg selv, eller noen annen person? Husk at klippet mest sannsynlig vil bli utvidet (TV-størrelse), når det brukes av noen.

'Logos' – er det noen form for logoer i klippet? Eksempel: den Coca-Cola-logoen eller Windows-logoen.

'Varemerker' – dette kan være mange forskjellige ting, som et navn, ord, uttrykk, logo, symbol, design, bilde, eller en kombinasjon av disse elementene. Kjenner du igjen noen varemerker i klippet?

'Patentert design eller opphavsrettigheter eller andre former for intellektuell eiendom "- har klippet viser noen kjente design? Dette kan være et cruiseskip, luksuriøs bil, Does Coca-Cola flaske etc. det viser noe annet som kan være beskyttet av opphavsrett eller noen intellektuell eiendom? Dette kan bli arkitektur, malerier, fotografier, statuer og alle former for kunst. Unntak kan gjelde dersom opphavsmannen til kunsten avbildet har vært død i mer enn 70 år. Dette kan være arkitekt i en gammel bygning, billedhuggeren av en statue, maleren av et maleri osv. Hvis du er usikker, må du sjekke med det juridiske systemet i landet i klippene opprinnelse.

Avhengig av svaret, vil klippet bli tilbudt for en av to bruker, enten 'redaksjonell bruk' (som betyr nyheter og dokumentarer) eller "kommersiell bruk" (betyr ingen begrensninger for bruk innenfor rammene av Clipcanvas "License Agreement").

Husk at det er også en forskjell mellom klipp der visuell eller hørbar navn, folk, er logoer, varemerker, patentert design eller opphavsrettigheter eller andre former for intellektuell eiendom hovedfokus for klippet, eller er bare en parantes i klippet. I noen av disse tilfellene, kan klippet kunne bli tilbudt for kommersiell bruk.

10) Hva skjer videre?
Når du har vært gjennom alt, kan du enten "Save klipp" (hvis du ønsker å komme tilbake senere og justere noe) eller 'Send klipp for godkjenning', å sende den til Clipcanvas for vår vurdering, og forhåpentligvis, publisering. Under godkjenningsprosessen, Clipcanvas forbeholder seg retten til ikke å publisere klipp vi ikke føler er opp til våre kvalitetskrav i forhold til tekniske og estetiske kvalitet.